BÜYÜK İTALYA VE BALKAN TURU

  • BÜYÜK İTALYA VE BALKAN TURU

* VENEDİK *MİLANO * FLORANSA *ROMA *NAPOLİ *SOFYA
*BELGRAD * LJUBLIJANA

EXTRA GEZİ ÜCRETİ YOK

TÜM TURLAR DAHİL

12 - 21 TEMMUZ 2024 

8 GECE / 9 GÜN ( 7 GECE KONAKLAMA ) 

KİŞİ BAŞI 639 EURO 


1.GÜN  BURSA

20:00 BURSA (DERNEK ÖNÜ)

21:00 YALOVA

Yukarıda belirtilen saatlerde buluşacağımız misafirlerimizle, belirtilen noktalardan hareket ederek İpsala'ya doğru yola çıkıyoruz. Selimpaşa'da vereceğimiz yarım saatlik moladan sonra, yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ertesinde İpsala Sınır Kapısı'na varıyoruz.

 2.GÜN  YANYA ( Yunanistan )

Gümrük ve pasaport işlemlerimizin tamamlanmasının ardından Yunanistan topraklarına giriyoruz. Dedeağaç (Alexandropouli), Gümülcine (Komotini) ve İskeçe (Xanthi) güzergâhını takip ederek Yanya’ya varış. Rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde Igoumenitsa Limanına hareket Yapılacak gümrük işlemlerini takiben Grubumuz için ayırtılmış yerlere geçiş ve saat 23:30’da hareket. Gecemiz feribot yolculuğu ile geçecektir.

3.GÜN  BARİ – NAPOLİ - ROMA ( İtalya )

Sabah yerel saat ile 09.30’da İtalya’nın Liman kenti Bari yada Brindisi’ye varışı takiben otobüsümüz ile Napoli’ye hareket ediyoruz. Varışı takiben panoramik Napoli şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz.

Şehir turumuzda Napoli’nin merkez meydanı olan Plebiscito Meydanı, 17. Yüzyılda yapılmış Kraliyet Sarayı, Castel Nuovo (Yeni Kale), Roma’da bulunan San Pietro Meydan’ından ve Pantheon’dan esilenerek yapılan San Francesco di Paola Bazilikası, mağazaların bulunduğu I. Umberto Galerisi, 1737 yılında inşa edilen ve UNESCO dünya kültür mirası listesinden bulunan San Carlo Tiyatrosu ve Napoli Limanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz ve serbest zaman ardından İtalya’nın başkenti Roma’ya hareket ve varış. Otelimize yerleşme, serbest zaman. Geceleme otelimizde.

4.GÜN  ROMA ( İtalya )

Sabah kahvaltısının ardından  Roma Şehir Tanıtım Turunu  gerçekleştiriyoruz. Görülecek yerler arasında; Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen Vatikan, San Pietro Katedrali ve ünlü mimar Bernini'nin dizayn ettiği Venedik Meydanını görüyoruz. Sonrasında Collosseo, Roma Forumu, Traiano Forumu, Circo Massimo yarış alanı, Mussolini´nin halka seslendiği Venedik meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk çeşmesi {Fontana di Trevi} ve İspanyol Merdivenleri {Piazza di Spagna} bulunmaktadır. Şehirde serbest zaman. Geceleme otelinizde.

 

5.GÜN    ROMA - FLORANSA ( İtalya )

 

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve grubumuzu bekleyen özel otobüsümüz ile Floransa’ya hareket ediyoriyoruz. Şehre varışın ardından, Floransaşehir turunu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuzda, Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, San Giovanni Battista Vaftizhanesi, Santa Maria del Fiore Katedrali ve Signoria Sarayı panoramik olarak görülecek yerler arasındadır.

Gezi sonrası şehir merkezinde serbest zaman misafirlerimiz zamanlarını şehri daha yakından tanıyarak ve alışveriş yaparak değerlendirebilirler. Otelimize geçiş, oda dağılımı ve Geceleme otelimizde.

6.GÜN FLORANSA – PİSA - MİLANO ( İtalya )

Sabah kahvaltısı sonrası grubumuzu bekleyen özel otobüsümüz ile hareket.İlk olarak Pisa’ya hareket ediyoruz.Etrükslerin aklımızda eğik çan kulesi ile kalan,Campo die miracoli (Doumo meydanı) ve Silindir şeklindeki Vaftishane de Pisa’da göreceğimiz yerler arasındadır.Pisa kulesi sonrası Sanayi ve Moda şehri Milano şehir merkezine hareket ediyoruz. Yapacağımız Milano şehir turunda şehrin şık caddelerinde yürüyerek Ünlü Doumo meydanına geliyoruz.Meydanda İtalya’nın en önemli ve mimari açıdan en ihtişamlı eserlerinden biri olan Doumo Katedrali’ni görüyoruz. Galeria Vittoria Emanuele Çarşısı ve Ünlü Buenos Aires Bulvarında alışveriş yaparak Milano’daki zamanımızı tamamlıyoruz.Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.


7.GÜN  MİLANO – VERONA -VENEDİK ( İtalya )

Sabah kahvaltısı sonrasıilk olarak, İtalya’nın mermeri ile ve dünyanın en ünlü aşkının yaşandığı Romeo ve Jülyet’in evinin de bulunduğu Verona’ya varıyoruz. Eski şehiri, günümüzde halen konserlerin gerçekleştiği Tarihi Arenayı Senyörler Sarayı, Brave-Dante ve Erbe Meydanını görebilme imkanı bulacağız. Verona’dan ayrılıp bu mevsimde dünyanın birçok ülkesinden gelen turistlerin uğramadan yapamadıkları doğal güzellikleri ile ünlü Garda Gölü’nü ziyaret ediyoruz ve ardından Venedik’e hareket ve varış.

Venedik’e varışımız ile Venedik’i tanımak üzere, yürüyerek San Marco meydanına doğru hareket ediyoruz. Misafirlerimiz onayladıkları taktirde Özel vapurettolar ile tarihi San Marco Meydanına varıyoruz, Meydan ve San Marco Katedrali, Dükler Sarayı, Büyük Kanal, Rialto Köprüsü rehberimiz eşliğinde görülecek yerler arasındadır. Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

8.GÜN  VENEDİK ( İtalya ) – LJUBLJANA ( Slovenya ) – BELGRAD (Sırbistan )

Sabah kahvaltısı ardından düzenlenecek Slovenya’nın Başkenti 2016 European Green Capital ödüllü Ljubljana’ya varıyoruz. Yapacağımız panoramik şehir turumuzda, Ljubljana Nehri, Parlamento binası, Ljubljana Üniversitesi, Eski meydan, Ejderha Heykeli, Dragon Köprüsü, Tivoli Park, St.Nicholas Katedrali ve Preseren Meydanı var. Şehirden hareketle Hırvatistan üzerinden Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a varış ve Konaklama otelimizde.

9.GÜN  SOFYA ( Bulgaristan ) –BURSA

 

Otel’de alınan sabah kahvaltısının ardından otelden eşyalarımız ile birlikte ayrılma Ardından Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya varış. Varışı takiben düzenlenecek olan Sofya Panoramik şehir turu gerçekleştirilecektir. Gezimizde St. Nedelya Kilisesi, Rotonda Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi ve Banya Başı Camii, görülecek yerler arasındadır.

 Gezi sonrası Bursa'ya hareket. Bursa'ya varışımızla bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle vedalaşma.

 

 

Ücrete Dâhil Olan Hizmetlerimiz:

 

·         Belirtilen şehirlerde 6 Gece 3 ve 4 Yıldızlı Otellerde Konaklama 

·         Sabah Kahvaltıları

·         Konforlu otobüs ile ulaşım

·         Programda belirtilen tüm geziler

  • Igoumenitsa - Bari(Brindisi) arası Feribot yolculuğu. ( ATS-Pulman tipi koltuk)

·         Türkçe Rehberlik Hizmeti

·         Zorunlu Seyahat Sigortası

·         Tüm Yerel Rehberler

·         Otobüs içi Limitli Su ikramı

·         Sınır Geçiş Ücretleri ve Gümrük Vergileri

·         Otoban ve Otopark Ücretleri

·         Vapuretto ücreti

 

Ücrete Dâhil Olmayan Hizmetlerimiz:

 

·         Shengen Vizesi ( Çok Girişli olması gerekir )

·           Kişisel harcamalar.

·         Tüm Öğle ve Akşam Yemekleri

·         Yurt dışı çıkış harcı (150 TL)

·         Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

·         Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

·         Yemeklerde alınan içecekler

·         İlk ve ikinci Gün Alınacak Kahvaltı

·         Feribot yolculuğu sırasında alınan tüm öğünler



Önemli Açıklama

 

·         Ulaşım ve rehber iletişim bilgileri tur hareketinden 48 saat önce iletilecektir.

·         Toplam 6 gece çift kişilik odalarda kişi başı konaklama

·         Katılımcıların pasaport temdit süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir.

·         TC vatandaşlarına Shengen vize uygulaması vardır.

·         Shengen vizesinin Çok Girişli ( MULTİ ) olması gerekmektedir.

·         Ekstra turlar ücretleri minimum 10 kişinin katılımı ile geçerlidir. 10 kişinin altındaki katılımlarda, maliyetlerden dolayı oluşacak farklar satış fiyatına yansıtılır. Fiyat farkı tur öncesinde rehberimizin tarafından bilgilendirilir. Ekstra turların günleri müze ve ören yerlerinin kapalı olma durumunda, gidilen bölgedeki oluşabilecek olağanüstü hal veya hava koşulları sebebiyle günleri değiştirilebilir.

·         Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.

·         Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir.

·         Kişi sayısıyla orantılı olarak araçlarımız lüks son model; Minibüs(12-15), Midibüs (22-26) veya Otobüs(36-42) olabilir.

·         Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti, deprem, sel vb. sebeplerden dolayı yapılamayan turlarda Acentenin sorumluluğu yoktur.

·         Bu turumuz İstanbul’dan hareket ettiği anda başlar İstanbul’a dönüldüğü anda biter.

·         Araç yerleşme planında sağ, sol veya koridor, cam kenarı garantisi ve koltuk numarası garantisi verilmez. Oturma düzeni kayıt sırasına göre yapılmaktadır.

·         Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmayan turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı saklıdır.Turun iptali durumunda Acente iptali bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.

·         Yolculuk esnasında hava ve yol koşullarından dolayı doğabilecek gecikmelerden Acente sorumlu tutulamaz.

·         Otellerden hareket saatlerini rehberimiz belirleyecektir. Ayrıca rehberimiz Acentenin onayı ile iklim ve yol koşullarına göre programda değişiklik yapabilir.

·         Mevsime bağlı olarak konaklama yapılacak şehirlerde değişiklikler olabilir.

·         Covid-19 önlemleri gereği konaklayacağımız oteller son dakika değişiklik gösterebilir.

 

Yanınıza Almanız Gerekenler

Rahat bir ayakkabı: Topuksuz ve Spor Ayakkabısı tercih edilmelidir.

Kıyafet:

1-Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (Polar/Kazak, Şapka, Yağmurluk, Güneş gözlüğü v.b)

2-İnceden kalına doğru bir giyimi tercih edin (yürüdükçe terler durduğunuzda üşüyebilirsiniz)

3-Yedek, Giyim-çorap ve ayakkabı alabilirsiniz.

İlaç: Kişisel olarak kullandığınız ilaçlar varsa

Fotoğraf ve Video: Yeterli hard disk alanı, şarj cihazı veya pil

 TURSAB NO: 5106
















Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlendi.