SAĞLIKÇILARA MUAYENE ÖNCELİĞİNİ ÇOK GÖRMEYİN LÜTFEN...!

  • SAĞLIKÇILARA MUAYENE ÖNCELİĞİNİ ÇOK GÖRMEYİN LÜTFEN...!

SAĞLIKÇILARA MUAYENE ÖNCELİĞİNİ ÇOK GÖRMEYİN LÜTFEN...!


30 yıllık sağlık çalışanıyım bu kadar değersizleştirildiğimiz başka bir dönem hatırlamıyorum desem yerinde olur.


Sağlıkta dönüşüm diyerek başlayan ve liyakatsiz yöneticilere verilen koltuklar, siyasilere ve yöneticilere yaranmak için görevini unutarak makam elde edebilmek için takla atan sendikacılar, alacağı üç tane oy uğruna vatandaşlarla bizleri karşı karşıya getiren siyasetçiler değerlerimizin üzerinden silindir gibi geçtiler geçmeye de devam ediyorlar.
Bazı kesimlere tanınan muayene önceliği bile kurumlarımızda bizlere tanınmazken, her konuda olduğu gibi yıllardır bu konuda da pısırık pısırık ortalıkta dolaşan sendikacılar, idareci diye koltuk dolduranlar, daha önce var olan muayene önceliğimizi elimizden alan kanun koyucular bizlerin üzerinden pirim yapmaya hız kesmeden devam ediyorlar.
KİBİR SENDROMU YAŞAYANLAR VAR.
Kurumlarda kaybolmaya yüz tutan meslektaşlık olgusu, mesai arkadaşlığı duygusu küçük dokunuşlarla bizleri yönetenler tarafından profesyonelce alınıp çöpe atıldı.
Kendi kurumunuzda bile muayene önceliğinizin olmayışı bizlerin ayıbı değil, bizleri ötekileştirme gayretine giren sendikaların ve kanunda yeri yok bahanesine sığınan bazı yöneticilerindir.
Aynı gemide olduklarını başka birimlere işi düşünce hatırlayan bazı kişilerin tutundukları bu tavır kanuni değil kişinin insani ve ahlaki yapısıyla alakalı bir durumdur.
KENDİ KURUMUNDA ÖNCELİĞİ OLMAYAN TEK MESLEK GURUBUYUZ...!
Mesai arkadaşına randevun var mı, randevu alırımsın diyecek kadar kendi dünyasında egolarında boğulmuşların azımsanmayacak kadar çok olduğu kurumlarımızda bildiğimiz tek gerçek var o da kendi kurumunda garip, işyerinde yabancısın.
Hiçbir meslek gurubu yoktur ki meslektaşını geri çevirsin ya da yardımcı olmasın. Bizler bırakın diğer sağlık kurumlarını kendi çalıştığımız kurumda bile ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz.
Bir tebessümü, bir merhabayı bile alıp vermekten aciz, bir derde derman olmaktan korkacak kadar da yoz olmuş durumdayız.
İş kıyafeti ile kapının önünde bekletmek, randevunuz var mı diye sormak sizlere madalya taktıracak bir durum değil, insanlığınızı sorgulatacak bir harekettir.

 

Metin ALTUNDAL

Tüsçad Genel Başkanı

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlendi.